Beleef de tuin

Er is steeds meer vraag voor natuurlijke tuinen

Jaren geleden, stonden we ons kunstgras nog te stofzuigen of met uiterste precisie het gazon strak te maaien. Ook de borders en straten waren in strakke lijnen en vooral schoon er was weinig plek voor een madeliefje in het gras of een spontaan opkomend plantje. Gelukkig komt er steeds meer ruimte en bewustwording om de tuin anders te gaan beleven. Een plek waar kinderen kunnen ontdekken en volwassen kunnen relaxen.

De start, meer natuur in de tuin

Kijk naar de regio en de bodemgesteldheid van de tuin. Welke planten passen daar en welke dieren wil je aantrekken of zijn er veel in de buurt. Kies bewust, ga voor inheemse of natuurondersteunde planten. Op deze manier komt er meer beleving van natuur in de tuin. Zorg ervoor dat de tuin een verlengstuk wordt van de natuur in de omgeving. Zo kan de tuin de extreme weersomstandigheden beter aan en is het minder vatbaar voor ziektes.

Kies voor een natuurlijk of ecologisch ontwerpbureau

Wij als dochteronderneming van ecologisch hoveniersbureau de Rooij, hebben alle skills in huis om de tuin meer te gaan beleven. Beleef de tuin en ontwerpen daar komt veel bij kijken. In samenwerking met onze ecologisch hoveniers en beplantingsspecialist gaan we aan de slag om uw wensen te vertalen in het ontwerp en in de tuin. Maar beleef de tuin, is niet alleen planten, ook natuurondersteunende onderdelen als een takkenril of een doodhout element is van essentieel belang.

Blog-beleef-de-tuin-ontwerp-natuurlijk-tuinontwerp

Waarom Natuurondersteunende elementen:

In ons ontwerp nemen we deze onderdelen altijd mee. Ze bieden schuil en slaapplekken maar ook eetgelegenheid, omdat er veel insecten in zitten. Doodhout biedt een onderdak aan veel organismen die ook weer goed zijn voor de bodemgesteldheid. Al met al zijn natuurondersteunende onderdelen van belang voor het ecosysteem in de tuin.

Spelen, leren, ontdekken en ontspannen

Voor iedereen een beleef de tuin. Een natuurlijke speelplaats voor de kinderen, die in de tuin kunnen ontdekken bij bijvoorbeeld het doodhout element, wat krioelt daar allemaal? Van een afstandje bekijken hoe de vogels de insecten eten of verzamelen voor hun jongen. Beleef de tuin en leer van de natuur. Maar ook een plek om in een hoekje met een boek te ontspannen. Of gewoon met je ogen dicht, geluiden opnemen. Een natuurlijke tuin, geeft een rustgevend gevoel, wat bijdraagt aan de gezondheid.

Blog-beleef-de-tuin-mama-en-kind-Natuurlijk-tuinontwerp
Blog-beleef-de-tuin-Putter-eet-zaadjes-van-de-Echium-vulgare-natuurlijk-tuinontwerp

Eerste fase naar beleef de tuin

Start met een goed en doordacht ontwerp. Meer natuur in de tuin. Werk samen met experts die weten wat er in uw tuin past. Natuurlijk tuinontwerp ontwerp graag uw tuin die bijdraagt aan de natuur en de biodiversiteit, voor mens en dier. Wij toveren uw tuin om tot een walhalla van de beleef tuin.

Vragen wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op, wij helpen u graag verder!

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp