Beplantingsplan en een tuinontwerp

Wellicht weet u al wel dat een tuinontwerp laten maken een van de meest eenvoudige investeringen is die u maar kunt maken voor in de tuin. Een tuinontwerp in combinatie met een beplantingsplan maken het mogelijk om de tuin te creëren die aansluit bij wat u altijd al in gedachten had. Daar komt ook nog eens bij dat u de beplanting kunt kiezen die past bij een bepaald doel. Wellicht wilt u een eetbare tuin hebben, of misschien heeft u altijd al een tuin met prachtige vlinders willen hebben. Laten we eens bekijken wat voor soorten beplantingsplan-mogelijkheden er zijn samen met een tuinontwerp.

Beplantingsplan en een tuinontwerp

Waarom gebruiken wij een beplantingsplan?

Voordat we in gaan op de soorten beplantingsmogelijkheden voor bij u in de tuin is het belangrijk om even kort na te gaan waarom een beplantingsplan zo belangrijk is voor in de tuin. Iedere soort beplanting, of het nu gaat om klimop of om bloemen, zal bepaalde kenmerken met zich meebrengen. Zo zijn er bepaalde planten en bloemen waar vlinders, vogels en bijen blij mee zijn. Wilt u meer leven in de tuin krijgen dan is dit één van de meest eenvoudige dingen die u kunt doen. Door te kiezen voor een levende tuin zal u de natuur net even iets dichter bij huis kunnen halen.

Naast de soort tuin die u thuis terug wilt zien zal een beplantingsplan tevens een rol spelen bij de keuze voor de seizoengebonden beplanting. Afhankelijk van uw wensen en voorkeuren kiezen wij voor diverse inheemse beplantingssoorten die heel het jaar door haar natuurwaarde heeft, of die een bepaalde periode prachtig op zal bloeien. Hierdoor is het mogelijk om zelfs in het najaar nog van een prachtige tuin te genieten. Een tuin die in bloei staat is nu eenmaal altijd prachtig om te zien.

Groot scala aan opties

Wij bieden ontzettend veel verschillende soorten mogelijkheden als het aankomt op het vormen van een mooi tuinontwerp. Door te kiezen voor een natuurlijk tuinontwerp zal u samen met onze specialist om de tafel zitten om te bekijken wat u wilt. Door samen de handen ineen te steken zal u het meeste uit de tuin kunnen halen. Binnen het natuurlijke tuinontwerp zijn er diverse mogelijkheden voor de beplantingsplannen. Bij een standaard beplantingsplan presenteren wij u een lijst met planten die op een bepaalde plaats kunnen worden aangeplant. Hierbij krijgt u een reeks met foto’s met de bijbehorende Latijnse namen. Kiest u daarentegen voor een beplantingsplan de luxe dan zal u nog veel meer advies en informatie krijgen over de tuinbeplanting. Zo laten wij u bijvoorbeeld tips zien voor het onderhoud, alsmede de periode waarin de plant het beste zal bloeien.

Wilt u zelf kennis maken met ons of bent u klaar om een duurzaam verantwoord tuinontwerp te laten maken dan kunt u hier op de site nog veel meer informatie vinden. Door het opstellen van een tuinontwerp met een bijbehorend beplantingsplan is iedereen in het land in staat om het meeste uit de tuin te halen.

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp