Het nieuwe groen is een prairietuin

Een prairietuin?

Een prairietuin, u dacht waarschijnlijk aan een grote zandvlakte met galopperende paarden en cowboys. Stoffig en geen kleur. Dat kunnen wij ons goed voorstellen alleen is toch het tegenovergestelde waar. Het woord groen wordt erg veel gebruikt waardoor groen er bijna als blubber uit gaat zien. Dat moet anders. Maar wat is dan die prairietuin? Hoor ik u denken. Dat leggen wij graag voor u uit. Een prairietuin bestaat uit verschillende soorten bloemen, planten en grassen door elkaar aangeplant waardoor de tuin wild oogt, natuurlijk en vol kleur. Vaak noemen ze het ook wel een bloemenweide of bloementuin. Dat klinkt waarschijnlijk al iets vertrouwder. Het resultaat van een goed ontwerp en beplantingsplan, creëert een prairietuin.
Prairietuin - Natuurlijk tuinontwerp

Past een prairietuin bij mij?

Ja, zeker als u er niet te veel onderhoud aan wilt, is een prairietuin perfect voor u. Prairie, het woord doet al Amerikaans klinken en dat is het ook. In Amerika is een prairie, waar veel verschillende bloemen en planten samen komen tot een landschap. Wat een ook een mooie eigenschap van een prairie tuin is, dat deze groeit op ‘lava’. Wij gebruiken een fijne kiezel als een soort lava. Hierin worden de planten geplant. De ‘lava’ ondergrond zorgt ervoor dat het niet snel uitdroogt en vocht vasthoudt en daarna doet  de prairie zelf zijn ontwerp. In ons beplantingsplan gebruiken wij voornamelijk: Verbascum, Echinacea, Verbena, Crocusmea, Hemerocallis, Stipa en de Achastache . Deze beplanting is voor de Nederlandse tuinen biodivers wat inhoudt dat de bijen en vlinders hun weg snel naar de prairie zullen vinden. Zo blijft de natuur in uw tuin in evenwicht.

Voordelen van een prairietuin

  1. Door dat de meeste beplanting diepgeworteld is en de bodem nagenoeg bedekt, heeft het weinig water nodig.
  2. Onkruid krijgt de kans niet om er door de ‘lava’ heen te groeien
  3. Bijen, vlinders en insecten zijn er gek op
  4. Veel bodemleven
  5. Nette en verdeelde groei van de aanplant
  6. Hele jaar door is er wat te beleven en te zien

Past een prairietuin in elke tuin?

Een prairietuin past vrijwel in elke tuin. Door de juiste planten bij elkaar te zoeken en aan te planten, kijkend naar de ligging van de tuin en de ondergrond, maken wij met het juiste ontwerp een prairietuin. Onderhoudsvriendelijk en heel natuurlijk.

Is uw interesse gewekt?

Is de prairietuin dat wat u aanspreekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, om te zien wat wij voor u kunnen doen. 

blog-foto-prairietuin-natuurlijk-tuinontwerp-2-min
blog-foto-prairietuin-natuurlijk-tuinontwerp-2-min

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp