Diervriendelijke tuinaccessoires

Een ontwerp voor een diervriendelijke tuin krijgt pas echt iets extra’s als u kiest voor tuinaccessoires. U kunt de accessoires zien als het puntje op de i als het gaat om het aantrekken van dierenleven naar uw tuin. Welke accessoires diervriendelijk zijn en een aanwinst voor uw diervriendelijke tuinontwerp leest u hier verder.

Doodhout element - Natuurlijk Tuinontwerp - houtblokken

Bijenhotel

Het plaatsen van een bijenhotel is een leuke manier om het leven van wilde bijen van dichtbij te kunnen volgen. Door gaten te boren in stukken hout en door holle stengels te bundelen en deze op een zonnige plek te hangen, kunnen verschillende bijensoorten getrokken worden. Al snel zullen metselbijen, behangersbijen en maskerbijen het hotel weten te vinden. Door een of meerdere bijenhotels op te nemen in uw tuinontwerp kunt u straks heerlijk genieten van al het gezoem en vliegverkeer van deze prachtige kleine beestjes. Goede bijenhotels kunt u vinden op de website van Bijenhotelkopen.nl.

Dood hout-element

Een diervriendelijk ontwerp kan veel elementen bevatten waar dieren graag op af komen of zich willen huisvesten. Een goed voorbeeld is om een dood hout-element in de tuin te plaatsen. Insecten, vogels en egels zijn onder andere dol op plekken waar zij kunnen scharrelen naar voedsel of juist kunnen schuilen. Om een dood hout-element te creëren, kunt u afgezaagde boomstammen en takken als een soort stapel bij elkaar leggen. De dieren komen hier vanzelf op af!

Wist u dat een dood hout-element ook een goede plek is voor allerlei nuttige schimmels en mossen? Deze houden de biodiversiteit en het ecosysteem in uw tuin in balans. In uw tuinontwerp kunt u een klein verscholen hoekje al gebruiken voor het plaatsen van een dood hout-element.

Nestkast

Waar u veel vogels een plezier mee kunt doen zijn nestkasten. Nestkasten worden niet alleen voor voortplanting gebruikt, maar ook voor veiligheid tegen roofvogels of in de winter tegen kou en wind. Er zijn veel verschillende soorten nestkasten voor verschillende vogelsoorten. Om meer vogels in uw tuin te lokken is het opnemen van een of meerdere nestkasten in uw tuinontwerp een goede beslissing. Deze diervriendelijke tuinaccessoires zijn echt een aanwinst voor uw tuin. Op de website van de Vogelbescherming vindt u meer informatie over de huisvesting van vogels in uw tuin.

Water

U zult wel denken; water een accessoire voor tuindieren? Water is één van de belangrijkste factoren in het leven van tuindieren, naast voedsel en huisvesting. In het tuinontwerp kunnen wij rekening houden met een watergedeelte voor in uw tuin. Dit kan natuurlijk in diverse soorten of maten in uw ontwerp worden toegepast, van een volledig natuurlijke vijver naar een kleine wadi waar dieren zich tegoed kunnen doen aan een verfrissend bad of het nuttigen van vocht.

Mocht u in uw tuin geen voldoende ruimte hebben voor een waterelement, maar toch graag dit belangrijke accessoire in uw tuinontwerp opnemen, dan kunt u ook denken aan het plaatsen van een waterschaal in een border. Bijvoorbeeld vogels en egels zullen in de beschutting van de planten de schaal opzoeken. Op de website van Vivara zijn er diverse varianten waterschalen te vinden.

Bent u na het lezen enthousiast geworden over diervriendelijke tuinaccessoires of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw tuinontwerp? Neem dan contact met ons op!

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp