Maai minder strak

Minder maaien? Ja inderdaad maai minder, maar het gras staat mij bijna aan de oksels! Buiten dat het zeker in de zomer veel werk is, is het niet nodig. Eens in de 14 dagen een gedeelte van uw gazon is voldoende. Waarom een gedeelte van het gazon? Maai eens een paar seizoenen een deel van het gazon niet. Laat je verrassen wat er allemaal gebeurt.

 
Maai mij niet gras (002)

Maai minder, maar waarom?

Hiermee krijgt u variatie in warme en koude plekjes waar de insecten weer van genieten. Ook zie je al snel madeliefjes, paardenbloemen, hondsdraf en met een beetje geluk, pinksterbloemen. Dat is toch ook genieten? Er komt vol op leven in de tuin. Voor de vlinders, bijen en hommels een grote snoepwinkel. Zet bijvoorbeeld een hommelkastje tussen het hoge gras en hier zal al snel dankbaar gebruik van worden gemaakt. Veel hommels broeden en overwinteren op of onder de grond, het hoge gras is daar heel geschikt voor.

Maai-zo-niet-gazon-met-bloemen-weg-maaien.jpg

Gazon idee

Doe eens gek en spit een gedeelte van je gazon om. Zaai er een wild bloemen mengsel in dat geschikt is voor de grondsoort in uw tuin. Het nieuwe gazon is een gekleurd gazon. Het enige wat u hoeft te doen is er van te genieten.

Onderhoud gazon

Het vroege voorjaar is de tijd, om het gazon te verticuteren, desgewenst te bemesten en bijzaaien. Daarna kunt u het rustig op zijn beloop laten. Uiteraard kunnen wij ons voorstellen dat een wild gazon niet helemaal gewenst is. Maar zoek een stukje uit waar u verder weinig komt. Geef het terug aan de natuur en u zult rijkelijk beloont worden.

Maai-minder-strak-vlinder-in-gazon-op-bloem.jpg
vlinder maakt dankbaar gebruik van het bloemetje in het gazon.

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp