Houtelementen

Ze zijn een graag geziene gast in de tuin; een element van hout. Hout brengt sfeer, warmte en een natuurlijke uitstraling met zich mee. Er zijn veel verschillende manieren om hout te verwerken in een tuin, waardoor een ontwerp heel eigen wordt door te kiezen voor een bepaalde houtsoort of houtelement die aansluit bij uw wensen. Wij lichten een aantal opties voor u uit, zodat u geïnspireerd kunt raken door al het moois wat hout te bieden heeft.

Houtelementen - Natuurlijk tuinontwerp - houten bank en pergola

Veranda

Met recht het paradepaardje onder de houtelementen te noemen. Op dit moment is de veranda flink aan populariteit aan het winnen, en dat is ook begrijpelijk. Niks is fijner om jaarrond van uw tuin te kunnen genieten door middel van uw eigen gecreëerde plekje. Een veranda biedt schaduw, beschutting tegen de regen maar ook een open inkijk naar de tuin. Eigenlijk is de veranda een verlengstuk van uw woning, en een prachtige toevoeging aan uw tuin. Een veranda kan uit verschillende houtsoorten gemaakt worden, maar veelal wordt er gekozen voor Douglashout. Dit hout heeft een warme uitstraling en is robuust.

Pergola

Een pergola geeft uw tuinontwerp iets extra’s. Een wandeling door uw eigen groene, diervriendelijke tuin is al een beleving op zich, maar tijdens deze wandeling onder een pergola doorlopen die begroeit is met de meest prachtige klimplanten maakt het net iets meer bijzonder. Afhankelijk van uw smaak, kan een pergola strak en recht zijn, maar mocht u liever kiezen voor een wat meer natuurlijke uitstraling dan kunt u kiezen voor een pergola van kastanje rondhout.

Regenton

Duurzaam en toch sfeervol. Een houten regenton vangt het regenwater voor u op zodat u dit later weer kunt gebruiken om de planten water te geven in droge periodes. Maar de uitstraling van een houten regenton geeft een tuinontwerp zoveel meer. Het is als het ware het puntje op de i als het gaat om een houtelement in uw tuin.

Doodhoutelement

 

Hergebruik in de tuin is natuurlijk ontzettend fijn en duurzaam. Een groene, diervriendelijke tuin vraagt om dit soort mooie elementen. Na het snoeien van beplanting of een boom kunt u hout bewaren als doodhoutelement. Door hout te stapelen krijgt het een mooi aanzicht. Maar nog mooier is dat de meeste amfibieën en insecten hier scharrelen voor eten en dit als schuilplaats gebruiken. Diervriendelijker kan haast niet!

Doodhout element - Natuurlijk Tuinontwerp - houtblokken

Wilt u ook graag weten hoe u een houtelement in uw tuinontwerp kunt laten verwerken? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp