Kleine tuin

Kleine tuin

Van versteende stadstuin naar een natuurgebied tussen de stenen

Het ontwerpen van een stadstuin en zeker in de stad is een hele uitdaging.
Deze tuinen hebben vaak de gekste afmetingen en hoekjes waar u net niks mee kunt.
Dat vinden wij het leukste en meest uitdagende om hier de meest creatieve oplossingen voor te bedenken.

Het maken en ontwerpen van een stadstuin, kunt u zien als puzzelen met borders in verschillende hoogtes. Spelen met de beplanting en het creatieve brein van de ontwerper.

Wat het ook goed doet is een groene afscheiding en sedum op het schuur dak, dat maakt de tuin van boven en beneden groen.
Door de tuin wat lengte te geven kunt u een leuk half verhard kronkelpad aanleggen van de achterdeur naar de schuur en poortdeur.
Verhoogde bloembakken, wat tevens ook dient als bankje om op te zitten. Bied ook weer extra ruimte.

Beplanting in de tuin

Kleine tuin - stadstuin - border beplanting

Door te spelen met verschillende soorten beplantingen zoals heesters en boompjes, creëert u snel het idee dat u in uw eigen ‘biodiversiteitstuin’ zit.

Hierdoor worden de geluiden van de stad vervangen door het gezang van vogels, het gefladder van de vlinders en het gezoem van de bijen en hommels. Die voor u alles weer bestuiven, het enige wat u zelf nog moet doen is genieten van het leven in de tuin.

Ecologisch ontwerp

Ook in een kleine tuin is er genoeg ruimte voor een ecologisch ontwerp. Door met verschillende materialen te werken, hoogtes in de borders en de juiste beplanting. Dan is de tuin zo omgetoverd tot een mini stadsjungle. Door te kiezen voor beplanting die weinig tot geen snoei nodig heeft, kunt u de tuin lekker zijn gang laten gaan. Alleen hier en daar wat intoom houden en vooral genieten van al dat groen om u heen.

Kleine tuin - border met bankje

Samenwerking met de buren

U zult zien wat het effect is op uw buren als ze vanuit hun slaapkamerraam naar beneden kijken de tuin in. Dat straalt een en al positieve energie uit en ze zien dat de tuin leeft. Dat roept vragen met zich mee, of dat bij hun ook kan. Door samen te werken en de tuinen met elkaar in verbinding te zetten, doormiddel van een groene afscheiding. Dan worden de stadstuinen ineens groot en druk bezocht door verschillende tuindieren. Het is een slinger van ecologische tuinen die samenwerken.

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp