Tuintrends 2020

Ieder jaar worden ze bekend gemaakt; de nieuwe trends voor het komende jaar. Dit jaar staan de trends voornamelijk in het teken van een groenere tuin en een meer klimaatvriendelijke inrichting. We kunnen er niet langer omheen: de aarde warmt op. De winters worden zachter, de zomers worden droger en heter. Het voorjaar, najaar en de winter natter. Maar wat betekent dit nu precies voor ons buitenleven? Uiteraard volgen wij de trends op de voet en hieronder hebben wij een aantal trends voor u uitgelicht om geïnspireerd te raken.

2020

De watervriendelijke tuin

Wie heeft ze niet getrotseerd, de indrukwekkende hoosbuien van de afgelopen jaren. Verandering van het klimaat betekent meer extreme weersomstandigheden, van heel droog tot heel nat en vooral: veel regen tegelijk. Wie slim is weet dat kostbare water goed op te vangen in de tuin. Denk aan een good old regenton of een mooie oude badkuip of een dakgoot die uitmondt in de vijver. Opvangen dus, dat water, want in de zomer komt het zeker weer van pas.

Puur natuur

Met alle haast van alledag willen we vooral meer slow. Ontspannen is een luxe geworden en dan is er geen betere plek denkbaar dan een tuin waar planten hun gang kunnen gaan en je niet de hele tijd hoeft in te grijpen. Precies: de natuurtuin! Inmiddels kiezen we unaniem voor een levende tuin vol groen en dierenleven.

Inner retreat

Deze trend staat voor rust. Een houten vlonder, organische vormen en een vijver. Rustige kleuren en vormen zorgen voor eenheid. Veel groene planten met mooie blad- en stengelvormen. Een pergola met klimplanten zorgt voor extra groen.

Via de borders, de vijver en de openingen in de vlonder kan het regenwater wegvloeien. De tuin is daardoor zeer geschikt voor vogels, vlinders, bijen en insecten.

Samen tuinieren

Ieder jaar komen er meer bij: vriendengroepen of buren die samen aan de slag gaan op een braakliggend stukje land om te tuinieren. Een gezamenlijke moestuin kan het doel zijn: een plek waar je samen kunt oogsten. Het kan ook puur om het ‘vergroenen’ van de buurt gaan. Iedereen kan meedoen: kinderen, ouderen, mindervaliden. Samen tuinieren schept een band.

Eigen Visie

Bovenstaande opties zijn de voorspelde trends voor 2020, en u kunt hier geïnspireerd van raken. Maar mocht u nu denken; deze trends passen helemaal niet bij mij? Iedere persoon, iedere wens en iedere tuin is anders. Heeft u bepaalde ideeën voor uw tuin? Laat het ons weten, wij staan voor u klaar om uw wensen om te toveren in een passend tuinontwerp!

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp