Kruidentuin

Als u op zoek bent naar een unieke manier om uw tuin net even wat meer flair en uitstraling mee te geven, dan komt u bij de kruidentuin terecht. Dankzij een kruidentuin bent u in staat om allerlei heerlijke kruiden te laten groeien in de tuin, en om tegelijkertijd ook allerlei vlinders en insecten aan te trekken. Hierdoor zal uw tuin een zeer levendige indruk geven, een indruk die een en al duurzaamheid uitstraalt. We zullen u meer laten zien over het aanleggen van een kruidentuin.

Kruidentuin - Wilde marjolein (Origanum vulgare) en Bergamot (Monarda Croftway pink)

Centraal plekje in de tuin

De kruidentuin zal voornamelijk in het zuiden van de tuin liggen, hier komt het meeste zonlicht. Kruiden hebben veel zonlicht en een hele hoop water nodig om te groeien. Dat betekent dat u dus wel groene vingers moet hebben wilt u kruiden in eigen tuin laten groeien. Het leuke aan een kruidentuintje is dat u voorzien bent van een plekje waar u in alle rust even kunt tuinieren. Door de ruime keuze uit verschillende soorten kruiden zal u een tuin kunnen maken die voorziet in de meest heerlijke toevoegingen voor in de keuken. Van munt tot aan bieslook, van rucola tot aan peterselie, er is meer dan genoeg om te ontdekken.

Verticaal tuinieren

Mocht u dit zuidelijke plekje in de tuin nu niet (over) hebben, dan kunt u altijd denken aan een verticaal tuinieren-element. Tegen de bestaande afscheiding wordt dan een speciale maatwerk houten kast met planken gemaakt waar u de kruiden in kunt verwerken. Onlangs hebben wij hier een stuk over geschreven, meer informatie over verticaal tuinieren vindt u op onze website.

Kokkerellen met kruiden

Een kruidentuin zorgt er ook voor dat u de heerlijkste recepten op tafel kan zetten, met verse kruiden uit eigen tuin. Hier vind u een lijst met de meest voorkomende soorten kruiden:

Nederlandse / Latijnse naam

  • Bieslook / Allium schoenoprasum
  • Dille / Anethum graveolens
  • Dragon / Artemisia dracunulus
  • Munt / Mentha piperita
  • Oregano/Wilde Marjolein / Origanum vulgare
  • Peterselie / Petroselinum crispum
  • Rozemarijn / Salvia rosmarinus
  • Salie / Salvia officinalis

Dit zijn de meest voorkomende soorten kruiden, maar uiteraard zijn er nog veel meer (minder bekende) soorten die graag een plekje in uw tuin willen krijgen. Mocht u graag geïnspireerd willen raken door wat u allemaal kunt met kruiden uit eigen tuin, dan adviseren wij het magazine De Tuin op Tafel. Hierin vindt u onder andere tips voor het koken met kruiden uit eigen tuin.

De voordelen van een kruidentuin

Het mooie aan een kruidentuin is dat veel van de kruiden vlinders en insecten aan zullen trekken. Dit zorgt ervoor dat de kruidentuin een bron van leven zal worden. Voor de kinderen is dit super leuk, zij kunnen immers kennis maken met de wonderlijke wereld van de natuur. Wilt u nu ook een kruidentuin aanleggen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan staan wij voor u klaar voor het ontwerpen van een persoonlijk tuinontwerp. Door uw wensen in gedachte te houden en door samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn bent u snel voorzien van een super duurzame groene kruidentuin.

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp