Verticaal tuinieren

De kans is vrij groot dat u wel eens van verticaal tuinieren heeft gehoord, u bent immers niet voor niets hier op de site terecht gekomen. Door te kiezen voor verticaal tuinieren in uw tuinontwerp zal u op een eenvoudige manier voorzien zijn van een uniek element in de tuin. Er zitten dan ook veel voordelen aan het laten maken van een tuinontwerp met een verticaal element. We zullen u vandaag iets meer laten zien over deze bijzondere soort groene tuin.

Verticaal tuinieren

Vergroting van het oppervalkte

Door te kiezen voor verticaal tuinieren zal u op de eerste plaats de hoeveelheid groen in de tuin kunnen vergroten. U bent immers niet meer gelimiteerd aan de oppervlakte van de tuin zelf, maar u kunt uitbreiden door de hoogte in te gaan.

Voor mensen die beschikken over een relatief kleine tuin is dit de beste manier om alles uit de tuin te halen. Door de ‘standaard’ houten schutting of betonnen afscheiding te vervangen door een groene wand zal u meer leven in de tuin kunnen aanbrengen. Met een beplantingsplan naast een tuinontwerp kunnen we door de juiste combinatie van planten diverse soorten vlinders, bijen en vogels aantrekken.

Kruidenkast

Helemaal van nu is de kruidenkast. Dit is een ondiepe, open kast van bijvoorbeeld duurzaam Douglas hout gemaakt. De planken in de kast worden schuin in de kast gemonteerd, zodat er een ruimte ontstaat. Hierin voeg je de grond voor de kruiden toe, en plant je de kruiden in aan. Er kan gekozen worden om de kruiden te rangschikken, maar ook kan het door elkaar aangeplant worden voor een speels effect. Uiteraard kan er naast kruiden ook gekozen worden voor fruitplanten, zoals bijvoorbeeld aardbei.

Daar komt ook nog eens bij dat het door middel van een groene muur een stuk eenvoudiger is om de tuin te voorzien van wat extra kleur. Door te kiezen voor speciale soorten bloemen of klimop kan men de wanden net even dat extra beetje natuur meegeven. Voor meer informatie omtrent onze speciale tuinontwerpen en toepassingen van verticale tuinen kunt u altijd contact opnemen. Het is nog altijd een van de meest effectieve manieren om de tuin duurzaam, biologisch verantwoord, natuurlijk en uniek te maken. Zo heeft u een plekje waar u echt even tot rust kan komen.

Verticaal tuinieren

Horizontaal tuinieren

Naast het verticaal tuinieren bestaat er ook horizontaal tuinieren. U zult wel denken, horizontaal tuinieren? Dat is toch gewoon zoals het altijd is? Maar ook in het horizontaal tuinieren zijn er manieren om de oppervlakte van de tuin uit te breiden. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een Sedumdak? U kunt Sedum toepassen op bijvoorbeeld uw schuurdak, of het dak van de aanbouw. Hiermee vergroot u het aantal vierkante meters groen en het biedt ook nog eens meerdere voordelen zoals een betere afwatering van regenwater en het draagt bij aan de biodiversiteit. Ook wordt hiermee de levensduur van het dak, waaronder het dakleer, verlengd. Tevens is er in verscheidene gemeentes subsidie te verkrijgen voor de aanleg van een groen (sedum) dak. En zeg nu zelf, daarbij staat het toch een stuk fraaier dan een afgeplakt dak?

Verticaaltuinieren - Natuurlijk Tuinontwerp - horizontale groen
Verticaaltuinieren - Natuurlijk Tuinontwerp - kruidenkast

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp