Stijlen tuinontwerpen

Diverse stijlen tuinontwerpen

Tuinen zijn er in alle soorten en maten, dit weten wij maar al te goed. Een ‘perfecte’ tuin bestaat dan ook niet, iedereen heeft immers iets anders in gedachten. Wij zijn gelukkig in staat om nagenoeg iedere soort stijl aan te brengen in de tuin. Door dit groot scala aan mogelijkheden zal het een stuk makkelijker zijn om snel en voordelig voorzien te zijn van een persoonlijke tuin. Van de klassieke tuin tot aan de moderne tuin, echt alles is mogelijk. Met Natuurlijk Tuinontwerp krijgt beplanting altijd speciale aandacht. Tijd om hier even wat dieper op in te gaan!

Stijlen tuinontwerpen

De functie van de tuin

Wat dient uw droomtuin voor u te betekenen. Veel mensen vinden dat een tuin een rustpunt moet zijn. Na een harde dag werken neerstrijken op de loungeset met een drankje in de hand. Onthaasten, stress van zich afschudden en helemaal op adem komen. Voor actieve doeners is een tuin waar lekker in gerommeld kan worden het ideaal beeld van een buitenruimte. Moestuin waar verse groente in geteeld kan worden. De rode aalbessen heerlijk door de gele vla, zo uit eigen tuin. Misschien heeft u voor ogen dat het dient uitnodigen om buiten te genieten met familie en vrienden. Een terras waar ruimte is voor een grote tafel vol met heerlijke hapjes en drankjes. Zo heeft iedere tuinliefhebber een andere gedachten wat een tuin voor hem of haar moet betekenen.

De keuze voor de planten en bloemen

De stijl van de tuin zal op de eerste plaats afhangen van de soorten planten en bloemen die u graag terug wilt zien in de tuin. Zo vinden veel mensen de Japanse tuin prachtig door de bijzondere bomen en groene heesters die u hier in terug kan vinden. Dit geldt ook weer voor een natuurlijke tuin, deze tuinstijl staat bekend om de duurzame en biologisch verantwoorde uitstraling. Het trekt leven naar de tuin in de vorm van vlinders, vogels, egels en bijtjes. Planten bepalen in grote maten toch de uitstraling die u aan uw tuin wilt geven. Onze beplantingsspecialist kan u hierin goed adviseren. Er moet naast de sfeer die het groen dient uit te stralen ook gekeken worden naar de locatie, bodemtype, weersinvloeden zoals zon en wind. Hoe nat is de bodem, sommige planten gedijen goed op een vochtige bodem en andere planten houden weer juist van droge voeten.  Wellicht weet u precies wat voor planten u terug wilt zien, maar dient de rest van de tuin daarop aan te sluiten. Dat maakt het vormgeven van een tuin dan ook zo leuk om te doen.

Stijlen ontwerpen - Natuurlijk tuinontwerp - vijver met planten en bloemen

Verschillende materialen

Op de derde plek zijn materialen van grote invloed op het uiterlijk en stijl van uw tuin. Natuurlijke materialen worden veelal gebruikt in duurzame, diervriendelijke en speelse tuinen. Met ruwe kastanje palen kan je speelse pergola’s maken waar druiven of de prachtige blauwe wisteria tegen aan kan groeien. Gebakken klinkers geven een tuin een klassieke uitstraling mee. Het kan goed in glooiende vormen worden verwerkt wat past in een natuurlijke tuin. Houdt u meer van een strakke designtuin, dan worden  grotere tegels in een donkere kleur veel gebruikt. In combinatie met het roestige cortenstaal geeft het de tuin net die extra touche. De oude grove materialen passen goed bij een industriële look, denk aan ijzer, ruw hout en leer. Denk groot en robuust en trek deze stijl door naar de tuin.

Toevoegingen in de tuin

Een tuin bestaat natuurlijk uit meer dan alleen de beplanting en materialen, ook speciale toevoegingen spelen een grote rol. Bent u een kunstliefhebber, dan mogen kunstwerken toch een mooi uitgelichte plek krijgen in de tuin. Spelen met een duurzaam verlichtingsplan zoals van het merk Inlite maakt de tuin echt af. Of wat dacht u van een eigen kweekkas waar biologische groente en fruit gekweekt kunnen worden. Wat zal het een heerlijk feestmaaltijd worden, gezond en vers! Misschien bent u wel een echte bbq fan en wilt u een buitenkeuken in de tuin hebben. Dat is nog eens speciale toevoegingen die u niet snel bij de buren in de tuin zult aantreffen.  Door de vele mogelijkheden bepaalt u geheel zelf hoe alles er uit zal komen te zien en wij helpen u daarbij!

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp