Voordelen van een groene tuin

Er zijn steeds meer mensen in ons land die de keuze maken om een groene tuin aan te leggen bij de woning. Door een tuinontwerper en professionele hovenier bent u binnen no time voorzien van een tuin die geheel aansluit bij wat u al die tijd al voor ogen had. Wij krijgen vaak de vraag wat nu eigenlijk de voordelen zijn van een groene tuin. Nu hier nog altijd enige onduidelijkheid over bestaat is het handig om hier wat dieper op in te gaan. Wij zullen in dit artikel alle voordelen laten zien die u kunt ondervinden wanneer u kiest voor een groene en biologisch verantwoorde tuin voor uw woning.

Border met moerasandoorn, duizendknoop en ereprijs

U bent exclusief met de beplanting

Door te kiezen voor een groene tuin zal u op eenvoudige wijze voorzien zijn van een tuin die alle mogelijke inheemse planten en bomen bevat. Dankzij deze beplanting en bloemen zal u een stuk sneller dieren aan kunnen trekken. Van vlinders tot aan bijen, van vogels tot aan egels, er zijn genoeg mogelijkheden als het aankomt op diervriendelijke planten voor in de tuin. Naast vaste planten kunt u ook diverse bomen laten planten die echt spectaculair zijn om te zien en nog eens verkoeling bieden in de warme zomers. Nederland is uitermate geschikt om de imposante beuk of een eik met haar grillige bast te planten. Of wat dacht u van de berk met haar mooie witte stam. Onze favoriet de ‘zoemende’ kleine boom; vuilboom. Deze heeft ontzettend veel natuurwaarde, alleen al het voortbestaan van de citroenvlinder is hiervan afhankelijk en geeft haar de stempel ‘zeer waardevol’. Als er iets bijzonder is dan is dit het wel.

U bent voorzien van prachtig waterelementen

Wij kunnen ervoor zorgen dat er bepaalde waterelementen terugkomen in het tuinontwerp. Veel mensen vinden een waterelement rustgevend, denk bijvoorbeeld aan een waterornament, waterschaal of aan een vijver. Door te kiezen voor waterelementen zal u meer leven kunnen aanbrengen in de tuin. Vogels badderen met veel plezier in ondiepe delen van een vijver. Een waterschaal, daar drinken ze graag uit en een libelle weet haar weg ook te vinden naar het water. Hierdoor heeft u altijd weer iets om naar te kijken.

U kunt op een leuke manier hergebruiken

Juist de spullen of objecten die men ziet als afval kunnen worden gebruikt om uw tuingeluk te vergroten. Dit ‘afval’ is namelijk ideaal voor het aanbrengen van meer groen in de tuin. Waar kunt u aan denken? Denk bijvoorbeeld aan het neerleggen van een dood stuk hout. Dit zal ervoor zorgen dat er allerlei kleine insecten in de tuin komen. Voor de kinderen is dit super leuk om te zien en te bestuderen. Insecten zijn weer een voedselbron voor vogels. U kunt ook denken aan een composthoop. Groenafval wordt verteerd tot het eindproduct; voedingsrijke grond, die kan weer in de tuin worden gebruikt. Hierdoor zullen de bloemen veel beter groeien dan voorheen.

U kunt een persoonlijke tuin creëren

Ons team weet het altijd weer voor elkaar te krijgen om een tuin te ontwerpen die aansluit bij uw wensen. Wilt u bewuster omgaan met de tuin en zo de natuur helpen dan zal u dankzij onze duurzame keuze voor de materiaalsoorten hier veel profijt aan ondervinden. Wilt u uw tuin voorzien van glooiingen, hogere ligging of wilt u een deel van de tuin juist lager maken dan is dit altijd mogelijk. Het laten ontwerpen van een groen tuinontwerp is dé beste investering richting een duurzame en biologische tuin. Genieten van de natuur wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Natuurlijk tuinontwerp

Kunt u het zich inbeelden, u stapt de woning uit en wordt omringd door uw eigen stukje natuur?

Vakantiegevoel tuin Natuurlijk Tuinontwerp